torstai 5. joulukuuta 2013

Urheilujuhlaa vailla ihmisoikeuksia

Meidän suomalaisten on syytä olla onnellisia, että urheilijoidemme taso ei riitä suurten kansainvälisten urheilutapahtumien tähdiksi.

Ensi vuoden jääkiekon MM-kisat järjestetään toisinajattelijoita vainoavassa ja murhaavassa Euroopan maassa, Valko-Venäjällä. Kalervo Kummola oli hyväksymässä kisojen antamista diktaattorin kilpeä kiillottamaan. Jääkiekkoväki ei ole moksiskaan.

Venäjällä järjestetään Sotsin talviolympialaiset vuonna 2014 ja jalkapallon MM-kisat vuonna 2018. Kisoja puuhataan innolla samaan aikaan kun ihmisoikeudet ja vapaudet vähenevät kovaa vauhtia Putinin diktatuurissa. Urheiluväki täällä Suomessa on lähinnä pahoillaan Suomen talvikisajoukkueen surkeudesta. Surkeat ihmisoikeudet kisamaassa eivät hetkauta reippaita urheiluihmisiä.

Toisinajattelijat ja saastepilvet lakaistiin kisojen ajaksi piiloon Kiinassa, kun se sai järjestää olympiakisat vuonna 2008.

Ihmisoikeustilanne ei siellä parantunut hiukkaakaan kisojen ansiosta, ehkä päinvastoin. Kiina vainoaa ja tappaa entiseen tahtiin pienistä kansainvälisistä protesteista piittaamatta.

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisat järjestetään yksinvaltaisesti hallitussa Qatarissa, jossa kilpailuareenoita rakentavat pakkotyöoloissa köyhät siirtotyöläiset, joista useat eivät edes voi poistua maasta, vaikka haluaisivat. Monet joutuvat tekemään työtä ilman palkkaa. Jalkapalloväki ei ole moksiskaan.

Ensi vuonna futiskisat järjestetään Brasiliassa, jossa köyhiä ihmisiä uhkaavat häädöt kisakulissien tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti