sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Britti arvioi Trumpia




Olisi kivaa, jos brexitiä ei tulisi, mutta tilanne on edelleen auki ainakin helmikuun alkuun 2020. Britannian ulkopuolisista brexitin kannattajista tunnetuin lienee Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Englantilaisen Michael Stevensonin arvio Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista on tarkka kuin pubtaiturin tikka. Ihmettelen vain, moniko amerikkalainen todella tajuaa sen.

Tässä otteita:

"Trumpilta puuttuu ominaisuuksia, joita Britanniassa  perinteisesti  arvostetaan."

"Häntä ei voi sijoittaa mihinkään luokkaan, hänessä ei  charmia, ei  cooliutta, ei  uskottavuutta, ei myötätuntoa, ei nokkeluutta, ei  lämpöä, ei  viisautta, ei hienovaraisuutta, ei herkkyyttä, ei  itsetuntemusta, ei  nöyryyttä, ei kunniantuntoa eikä armollisuutta – kaikki ominaisuuksia, joilla hänen edeltäjänsä herra Obama oli anteliaasti siunattu..."

"Haluamme nauraa. Ja  vaikka Trump voi olla naurettavaa, hän ei ole koskaa sanonut  mitään  ironista, nokkelaa tai edes hennosti hauskaa – ei kertaakaan, ei ikinä... ja meille briteille huumorintajuttomuus merkitsee melkeinpä epäinhimillisyyttä."

"Mutta Trumpin kohdalla  se  on  tosiasia. Hän  ei  edes tunnu ymmärtävän, mikä vitsi on - hänen käsityksensä vitsistä on törkeä kommentti, alkeellinen loukkaus, ohimennen tehty julmuus."

"Trump on trolli. Ja kuten kaikki trollit, hän ei ole koskaan hauska eikä hän koskaan naura; hän  vain kerskailee tai ivaa."

Kirjoittaja sanoo synkästi, että Trump ei pelkästään heittele julmia, älyttömiä loukkauksia - hän todella ajattelee niin. Hän on ennakkoluulojensa vanki, hän on pelkkää pintaa vailla syvyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti