maanantai 2. marraskuuta 2015

He näkevät ja kuulevat kaiken

”Kuka tahansa analyytikko pystyy milloin tahansa ottamaan kohteeksi kenet tahansa. Minkä tahansa hakutermin, missä tahansa. Siepataanko viesti vai ei, riippuu sensoriverkkojen ulottuvuudesta ja analyytikolle myönnetyistä valtuuksista. Kaikilla analyytikoilla ei ole mahdollisuuksia ottaa kohteekseen ketä tahansa. Mutta istuessani työpöytäni ääressä minulla todella oli valtuudet salakuunnella ketä tahansa: sinua, kirjanpitäjääsi, liittovaltion tuomari ja jopa presidenttiä, jos minulla vain oli henkilökohtainen sähköposti [osoite].”

Näin kertoi Edward Snowden haastattelijoilleen kesällä 2013, kun hän oli paennut Yhdysvalloista mukanaan valtaisa määrä turvallisuusvirasto NSA:n dokumentteja. 

Lainaus on Luke Hardingin kirjan ”Snowden – maailman halutuin mies” sivulta 193.

On aivan varmaa, että amerikkalainen vakoiluorganisaatio kumppaneineen on salakuunnellut ja varastanut myös suomalaisia viestejä – eritoten, kun ne ovat liittyneet kansainväliseen politiikkaan ja liiketoimintaan.

Minua hämmästyttää, miten innokkaasti Suomen hallinto on vaiennut ja vaikenee edelleen näistä asioista, vaikka koko maailma on kohissut niistä nyt yli kahden vuoden ajan. Jättimäisiä paljastuksia tehnyt Edward Snowden juuttui pakomatkallaan lopulta – tahtomattaan – Venäjälle, Putinin hallinnon hoteisiin.

Snowden toivoo joskus pääsevänsä Venäjältä jonnekin muualle. 

Hänen paljastuksiaan maailmalle välittäneet ihmiset ovat suurin joukoin asettuneet Berliiniin, Saksaan. Hekin ovat maanpakolaisia, sillä Yhdysvaltain ja Britannian vakoilukoneisto suhtautuvat kaikkiin näihin totuudenpuhujiin verenhimoisesti.

Monet maat ovat niin nöyriä Yhdysvaltain mahdin edessä, että niiden tarjoamaan suojaan Snowden ja kumppanit eivät voi missään tapauksessa luottaa.
Heitä kaikkia uhkaavat käsittämättömät voimat.

”NSA:n analyytikot olivat ihmiskunnan historian mahtavimmat vakoilijat. Snowden väittää, että he pystyivät ottamaan kohteeksi käytännössä kenet tahansa, milloin tahansa, mukaan lukien Yhdysvaltojen presidentti.”
(Luke Harding: Snowden – maailman halutuin mies, s. 193)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti