perjantai 6. maaliskuuta 2015

Persuismeja väsyneesti Pressiklubissa

Soinia väsyttää ja ministeriksi pitäisi päästä. Kas siinä ongelma.

Populismi käyttää samantapaista totalitaarista viestintää kuin esim. Venäjän diktatuuri: Jos diktaattori tai populisti ei kykene estämään "vääriä viestejä", ne käännetään viestintuojaa vastaan vailla mitään häpyä ja logiikkaa.

Venäjän hallitsevalla mafialla on helpompaa kuin vaikkapa persuilla, koska kaikki merkittävät kansalliset ja osin kansainvälisetkin tiedotusvälineet ovat sen kontrollissa.

Läntisten demokratioiden populisteilla on vaikeampaa, koska he eivät voi vaientaa toisinajattelijoita. Venäjän putinisteilla on myös perinteinen ase käytössään: Poliittiset vastustajat, kriitikot ja tiedonvälittäjät voi tappaa. Kriitikkojen, toimittajien, kyselijöiden ja vastakkaisia näkemyksiä esittävien poliitikkojen ruumiskasa kasvaa. Niin eivät persut, syrizalaiset tai muut populistit noin vaan voi tehdä.

Timo Soini esiintyi jälleen kerran TV 1:n Pressiklubissa.

Tuttuun tapaansa hän vaihtoi keskustelussa aina kriittisen väitteen tai kysymyksen kuullessaan sulavasti aihetta ja paasasi päälle persuismejaan.
Soini ei koskaan vastaa kriittisiin kysymyksiin, vaan aloittaa puhetulvan, jossa useimmiten korostaa samoja väittämiä persuista ja heidän kannattajistaan - sekä tietenkin vihollisista.

Jos toinen osapuoli muistuttaa persujen rasismista tai törkeästä käytöksestä, hän kääntää asian sulavasti siihen, miten hienoja "tavallisia suomalaisia" persut ja heidän ehdokkaitaan äänestäneet sadattuhannet suomalaiset ovat.

Nyt vaalien alla alkaa tuntua, että persuilta on kadonnut draivi ja aito usko suurmenestyksen uusintaan. Soinin olemus viestittää jo kalvavasta epävarmuudesta, väsymyksestä.

Pressiklubin keskustelussa myös Pekka Ervasti vaikutti yllättävän lyödyltä ja väsyneeltä, kuin Soinia säälivältä. Sen sijaan Johanna Korhonen iski asiallisesti ja terävästi.

Soini samensi Korhosen puheenvuoroja parhaansa mukaan ja väisti kysymyksiä ikuisilla sloganeillaan "tavallisista", hienoista ihmisistä, jotka ovat persuja.

Ruben Stiller pyöri sulavasti välissä ja esitti muutamia kärkeviäkin kysymyksiä, mutta turha Soiniin on ruutia tuhlata, ei hän vastaa - korkeintaan naureskelee ja ylistää Suomen tavallista kansaa, joka on hänen näkemyksensä mukaan persuja persujen perään.

Parasta ohjelmassa oli Janne Zarefin viileä kolumni, joka kertoi selkeästi, mitä porukkaa persujen ydinryhmä ja kiihkeimmät kannattajat ovat. Kylmäävää.

Myös tämä 6.3.2015 esitetty Pressiklubi kannattaa katsoa. Näet sen vaivatta YLE Areenassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti